Collectie

Print Friendly, PDF & Email

De collectie van Rijtuigenmuseum Valkenswaard omvat een grote diversiteit aan rijtuigen. Verschillende typen zijn te bewonderen. Tijdens een persoonlijke en gepassioneerde rondleiding zal er op een boeiende wijze met humor worden verteld over de nostalgie van de paardenkoets en gebruiken uit de goede, oude tijd.

Maar dat is niet alles: neem gerust eens plaats in een rijtuig en waan u een dame of heer die een eeuw geleden leefde. Er zijn sport- en dienstwerktuigen te zien. Allen afkomstig van de meest befaamde rijtuigbouwers uit Nederland, Londen, Parijs en de rest van Europa. Bijpassende accessoires zoals koffers, hoedendozen en kleding uit die tijd maken het plaatje compleet.

Landauer Kimman

Van vergane glorie naar volle glorie…

Het bedrijf Chr. van den Heuvel & Zonen BV is sinds 1970 gespecialiseerd in o.a. handel, restauratie en conservatie van antieke rijtuigen. Een rijtuig restaureren is het zoeken naar authenticiteit en ambachtelijk vakmanschap, d.m.v. uitgebreid documentatiebestand en literatuur, in een zo getrouw mogelijke oorspronkelijke staat herstellen.

IMG_0384 slider-3